Diabetesaften – Foredragsholdere

Diabetesforeningen arrangerer foredragsaften med fokus på livsglæde ved rejse og motion, samt sundhed generelt.

Det sker tirsdag 30. september i Rådhuscentret.

En af aftenens foredragsholdere vil komme ind på, at diabetes ingen hindring er for at deltage i ekstreme maratonløb (42 km). Hun vil i sit foredrag fortælle om spændende rejseoplevelser fra udlandet kombineret med ekstreme maratonløb. Et af løbene foregik i Kina delvis på den kinesiske mur, hvor man bl.a. skulle over 3800 trappetrin i 34 graders varme.

Et andet maratonløb foregik i Grønland nord for polarcirklen, i minusgrader i et stærkt kuperet terræn, hvor en del af ruten var på selve indlandsisen. Rejseforedrag fra krydstogt i Diskobugten mellem isbjerge og hvaler.

Noget helt andet festligt og folkeligt var da Else deltog i Medoc maraton i Bordeauxområdet i Frankrig for 14 dage siden. Her var ca. 2/3 af deltagerne klædt ud som til karneval og der var rødvin på 18 væskedepoter samt østers og champagne ved 38 km m.m.

Foredragsholderen vil også komme ind på sine erfaringer i forbindelse med træning og gennemførelse af løbene samt fordelene ved motion i almindelighed for diabetiker.

Aftenens anden foredragsholder er en sundhedskoordinator, som vil fortælle om sundhed generelt, hvad Byen står for, samt hvad vi kan bruge den til. I løbet af aftenen vil der blive serveret kaffe og brød. Der vil blive mulighed for at stille spørgsmål og foredragene er åbne for alle interesserede.